Хидраулика

Хидрауличен цилиндар
Од областа на индустриската хидраулика, Техноматик става посебен акцент на:

– Изработка и сервис на хидраулични цилиндри (двосмерни, плунжерски, телескопски)

– Продажба на резервни делови, тврдо хромирани клипници, хоновани цевки, безшавни цевки за висок притисок, црева за висок притисок, заптивки за хидраулика, брисачи, о-прстени и др..

– Проектирање и изработка на хидраулични агрегати

– Производство на преси, хидраулични системи за лифтови и платформи

– Увоз и соодветна замена на хидраулични компоненти од различни светски производители

Нашиот производен погон е опремен со метало-обработувачки машини, како и стационарен испитен стол за симулација на работните услови и проверка на карактеристики.

 

 

 

Хидроакумулатори и Боци со Азот
hidraulicni akumulatori

Полнење на хидроакумулатори и боци со азот на:

– Хидраулични чекани(пикамери) од “MONTABERT”,”KRUPP”,”JCB”,”TKNX”,”Atlas Copco”,”CAT”,”INDECO” и многу други

– Бетон пумпи “SCHWING”,”PUTZMEISTER”,”CIFA”,”REICH”,”DRUETTA” и многу други

– Сите видови на хидраулични машини

 

 

 Хоновани Цевки

Продажба на хоновани цевки за хидраулични цилиндри.

Карактеристики: Ø25 mm до Ø220 mm. Дебелина на ѕид 5mm – 40mm. Должина до 11 метри. Материјал St 52.3 (Seamless) BK+S. Толеранција ISO H 8

Сите метрички и сите цолови големина се достапни

 

Тврдо Хромирани Клипници

Продажба на тврдо хромирани клипници за хидраулични и пневматски цилиндри.

Карактеристики: Ø8mm до Ø125mm (3 / 8 “до 5”), должина до 6,5m, материјал SAE 1045 (Ck45), толеранција ISO F7.

По специјално барање: Ø130mm до Ø200mm (5 “до 7”), должина до 14 метри, достапни материјали 20 Mn V6 – 42 Cr Mo4 – St52 – X 46 Cr 13, толеранција ISO F8 – f6 – H6 – H7 (или посебна по нарачка)

Сите метрички и сите цолови големина се достапни

 

Индукциски Калени Клипници

водилкиПродажба на индукциски калени клипници, наменети за тешки машини, хидраулични цилиндри и носачи со лизгачки лежишта, водилки.

Стандарден опсег: Дијаметри Ø8mm дo Ø120mm (3/8″ до 4 3/4″), должина до 6,5m, материјал SAE 1050, толеранција ISO F7.

По барање: Должина до 14 метри, Материјал 42 Cr Mo4 – X 46 Cr13 – Cf 53 – Cf 60, толеранција ISO F8 – f6-H6-H7 (или посебна по нарачка)

Сите метрички и сите цолови големина се достапни

 

 

Галерија: